fbpx

Látótérvizsgálat

A PTS 910 (automatizált periméter) egy modern diagnosztikai műszer a precíz, pontos és gyors látómező statikus ingerekkel történő teszteléséhez. A kiválasztott tesztelési stratégiától függően lehetőség van az adott terület retina-érzékenységi küszöbének a beállítására, valamint a gyors szűrővizsgálatra. A beépített BSV stratégia segítségével a szakorvosoknak, illetve az optometristáknak lehetősége van a diplopiás területek feltérképezésére.
Az autóvezetők vizsgálata is könnyen kivitelezhető, hála a beépített kiterjesztett mezőnek, amivel a tesztelt mező egészen 80 fokig növelhető. A műszer egyúttal a CFF vizsgálatokhoz is alkalmas, továbbá új, választható opcióként lehetséges a„kék-sárga”, vagyis a SWAP módszer elvégzése.

Ez az új stimulus technika sárga háttérfényben felvillanó kék pontokkal stimulál, szakítva az eddig megszokottakkal. Az integrált self-test automatikusan jelez, ha a készülék megsérül, illetve javításra szorul. A vizsgálatok eredménye pedig könnyen értelmezhető grafikonokon jelenik meg, amik közül kettő mutatja az életkori jellemzőket és az átlagos értéket is.
A kapott értékek kinyomtatott változata is sok hasznos egyéb adatot tartalmaz a pontos és megbízható diagnózis felállításához. Erre példa az átlagos, a mintázati hiba, a rendellenesség előrehaladottságának állapota, illetve a Bebie-görbe. A vizsgálat megbízhatósága megbecsülhető a fals-pozitív és fals-negatív eredmények alapján.

A beépített digitális kamera elősegíti a szem-keresést a vizsgálat és a páciens leültetése során, ami így folytonos ellenőrzést biztosít a kontrollálás felett, az automatikus álltartópedig megkönnyíti a páciens pozíciójának precíz és könnyű beállítását.
A PTS 910 egy kiemelkedően megbízható készülék, amely az optometristák és a szakorvosok munkáját könnyebbé teheti, ezzel szolgálva nem csak a műszerkezelőinek, hanem a vizsgálat alanyainak érdekeit is.

Vizsgálatra jelentkezés